Sunday, August 10, 2008

Testimoni/Motivasi
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua. Saya sertakan gambar ini, bukanlah berniat untuk menunjuk-nunjuk atau membangga diri, tetapi inilah yang akan anda perolehi dari penyertaan "Program Kutu Pintar". Saya mengharapkan agar ianya akan menjadi pembakar semangat kepada semua rakan-rakan yang telah pun menyertai program ini atau sebagai sumber inspirasi kepada semua.

Sebenarnya.....
"ANDA JUGA BOLEH MENJADI SEPERTI SAYA" sekiranya anda benar benar berusaha dan yakin dengan apa yang dilakukan. “CERMIN DIRI” dan bersedia untuk melakukan perubahan "MINDA" kerana saya a
mat percaya bahawa minda adalah pencetus kepada kejayaan atau kegagalan hidup kita. Lakukannya dengan jujur dan ikhlas, tidak mudah berputus asa dan sentiasa ingin berkongsi dan membantu insan-insan yang memerlukan.

Setelah beberapa bulan saya menyertai program ini, saya ingin kongsikan beberapa perkara yang perlu
“DIFAHAMI” dan “DIYAKINI” seandainya “KEJAYAAN” yang anda inginkan…….

1. YAKIN - Yakin dan percaya sepenuhnya dengan apa yang anda lakukan.

2. BERILMU – Anda mesti mempunyai ilmu untuk menjadi mahir dan sekiranya boleh menjadi yang terbaik. Jangan jemu untuk terus belajar , bertanya dan kongsikan ilmu tersebut dengan orang lain pula. Tanpa ilmu kita tidak akan ke mana……….

3. USAHA - Berusahalah tanpa mengenal erti penat, jemu, jangan mudah berputus-asa dan cepat mengalah. Kuatkan semangat untuk mengalami perubahan “MINDA” dan “PERUBAHAN HIDUP”

4. TEKUN - Sesuatu yang anda lakukan mestilah berterusan. Mungkin anda bermula dengan perlahan tetapi tanpa henti. “TIADA JALAN PINTAS" untuk berjaya.

5. JUJUR - Bersikap jujur dan ikhlas bila melakukannya dan lakukan dengan betul dan tepat. Suka "BERKONGSI
/MEMBANTU/MEMBERI" kepada sesiapa sahaja di sekeliling anda.

6. DOA - Selalu berdoa semoga beroleh kejayaan dan di permudahkan urusan.

7. TAWAKAL – Bertawakal dan berserah setelah semua perkara telah dilaksanakan.


Sekiranya anda mengamalkan semua langkah di atas......................Insyaallah

" KEJAYAAN ADALAH MILIK ANDA "

JADIKAN HARI INI
HARI YANG BAIK UNTUK ANDA

ESOK SEMOGA MENJADI

HARI YANG LEBIH BAIK

HARI SETERUSNYA MENJADI
HARI YANG TERAMAT BAIK


DAN BILA IANYA TELAH BERJAYA DIC
APAI
JADIKANLAH IANYA SEBAGAI SATU

"AMANAH"


(Terimakasih pada Pakcik & Lan yang sudi berkongsi Amanah ini kepada saya)

1. "Impian menjadi Kenyataan" ... Alhamdullillah syukur kehadrat Illahi di atas rezeki yang telah dikurniakan. Hanya itulah yang mampu saya ungkapk an buat rakan pintar semua. Tanpa usaha yang tidak mengenal erti penat lelah.. .Banyak perubahan yang telah berlaku didalam kehidupan saya. Tabahkan hati dan kuatkan semangat demi mencapai cita-cita. Teruskan usaha yang berterusan tanpa mengenal erti jemu. Bersikap jujur dan saling membantu di antara kita, ianya amat "PENTING". Kejayaan akan datang tanpa kita sedari. Jutaan terimakasih saya ucapkan diatas kepercayaan dan sokongan yang diberikan oleh rakan-rakan pintar semua. Saya berdoa dan berharap semoga rakan rakan semua akan mencapai kejayaan didalam menjalankan program "Kutu Pintar" seperti mana apa yang telah saya capai pada hari ini. Bersama kita berganding bahu menjayakan program ini. Insyaallah.....Muhd Haniff Mukhtar Pasir Gudang, Johor.

2. Tahniah kepada En. Hanif @ panggilan manja nya " POK NIF" kerana sekali lagi berjaya mencapai impian nya. Beliau memang di kenali dikalangan ahli keluarga sebagai "MAT EXTREME".....apa saja yang melibatkan kelajuan, kelasakan atau perkara yang tak masuk akal untuk dilakukan....memang Pok Nif lah orang yang suka mengambil risiko itu. Melalui penyertaan Program Kutu Pintar, telah banyak angan-angan dan impian yang telah berjaya dicapai nya....Amat berbaloi menyertai program ini.

**** Sekitar aktiviti kami sekeluarga ketika pulang bercuti Hari Raya Haji di kampung halaman kami "Terengganu/Pantai Mengabang Telipot" . Semuanya seronok bermain motorcross yang baru dibeli oleh Pok Nif (Honda CRF450 - King Of Motorcross).......Semuany
a sudah tentu dari hasil menyertai Program........... ............."KUTU PINTAR" ****


Hanya baru 4 (Empat) hari menyertai program ini, Puan Nor (Berbaju Biru) telah pun berjaya membuat duplikasi dengan mengajak rakan-rakannya menyertai program Kutu Pintar. Ini adalah sumbangan pertama yang beliau terima dari pergerakkan secara berkumpulan dengan semua rakan pintar dibawah kumpulan nya dengan satu tujuan/haluan berkonsepkan "Insan Bantu Insan" melalui sumbangan dan jariah. Beliau seorang yang berkeyakinan tinggi, cekal hati serta suka berkongsi peluang sambil membantu orang-orang disekelilingny a...Syabas dan semoga dimurahkan rezeki diucapkan kepada beliau.....Puan Nor Sabak Bernam.
Bersama Pengasas Program (Puan Ameera - Depan Kanan)

Puan Ainan dan Puan Amnorsuty bersama wang pos yang di perolehi hasil dari "Duplikasi" yang berjaya dilakukan.
Terima kasih kepada Abang Nizam kerana membantu saya menyertai Kutu Pintar.

Hanya dalam masa 2 minggu telah membuahkan hasil dan ianya bergantung kepada kita sekiranya hendak berjaya. Nasihat saya yang di luar sana jangan tunggu lagi...

"Rebutlah Peluang Keemasan Ini "

Syed Azian - Indera Mahkota Kuantan - 013-9217403
Saya dah dapat .... Anda bila lagi ???

Dr Zainal - Damansara, Kuala Lumpur.

1 comment:

KAMINICA photography said...

koya ah mung pok nik!
hahahaha
-naimhaikal